Wednesday, July 25, 2012

Aduhai Logo Merdeka

Kecoh org mengatakan mengenai logo merdeka kali ni yang buruk. Jadi aku pun surf la mencari.Bila terjumpa memang pada pendapat aku sgt lah tidak sesuai.Tiada unsur profesionalism dalam penciptaannya. Macam dibuat mengunakkan Microsoft Paint saja. Bahkan seolah dibuat oleh mereka yang tidak ilmu dalam Art and Design. Terlalu lekeh dalam istilah orang Kedah. Pada masa yang sama aku terjumpa beberapa contoh logo yang dicipta oleh rakyat Malaysia yang prihatin. Pandangan peribadi aku, logo mereka lebih sesuai. Logo 1 iaitu logo asal perlu dikaji dan diganti. Logo 2 dan Logo 3 lebih sesuai pada pendapat aku.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.